O nas

Historia naszej restauracji

Jesteśmy mistrzami w tworzeniu nowych smakowych trendów w Polsce!
O pizzzeri

Benvenuti Amici

Witajcie Przyjaciele! Zapraszam Was do miejsca, które powstało z prawdziwej pasji do włoskiej pizzy. Jak sami dobrze wiecie, na świecie istnieją tysiące przepisów na ciasto. Skąd mamy więc wiedzieć, który będzie idealny? Jaką wybrać mąkę, jakich użyć drożdży? Czy temperatura wody ma znaczenie? Na to oraz wiele innych pytań szukałem odpowiedzi przez ponad 16 lat. Po całym tym czasie mogę jedynie stwierdzić, że miłość do jedzenia pizzy jest tak samo bezwarunkowa jak miłość do dzieci.

99% składników, których używamy w Benvenuti Amici sprowadzamy bezpośrednio od Producentów z Włoch. Mógłbym na ich temat opowiadać godzinami lecz zdaję sobie sprawę, że trafiliście do nas z pewnych nie cierpiących zwłoki powodów 🙂 W naszym lokalu możecie wybrać pizzę na jednym z dwóch całkowicie różnych od siebie rodzajów ciasta.

Napoli – to ciasto długo dojrzewające w stylu Neapolitańskim z cienkim spodem i wyrośniętymi bandami. Do jego wyrobu używamy bardzo małej ilości drożdży i pozwalamy mu rosnąć w spokoju w kontrolowanej temperaturze przez minimum 24 godziny. Dzięki temu ciasto jest bardzo lekkostrawne i mogą je jeść również osoby o wrażliwych żołądkach, kobiety w ciąży oraz małe dzieci.

Ciambella – pieszczotliwie nazwane pączkiem z języka włoskiego to ciasto puszyste, przygotowywane w specjalnych warunkach, pieczone w blaszce. Jest to autorski przepis, który powstawał przez wiele lat. Charakterystyczną cechą pizzy na tym cieście jest jego niespotykana gąbczasta struktura. Już po pierwszym kęsie przeniesie Was do krainy niebiańskich doznań kulinarnych.

Tym co nas wyróżnia spośród innych lokali specjalizujących się w pieczeniu pysznych pizz to sekretna mieszanka ziół i przypraw, którą dodajemy do naszych ciast. Eksperymenty w tej materii trwały od 2014 roku.  Osiem lat później powstała marka Benvenuti Amic, która łączy w sobie wszystko to, co najlepsze.

W naszym menu znajdziecie starannie wyselekcjonowane włoskie produkty. Przepyszne oliwki Castelvetrano zbierane ręcznie w drugiej połowie października, oliwę z oliwek uprawianych na zboczach nad jeziorem Garda oraz wspaniały wybór wędlin, które kroimy na świeżo tuż przed przygotowaniem Twojej pizzy. Jeśli będziesz mieć ochotę, to spakujemy próżniowo dla Ciebie porcję wybranych wędlin na wynos.

Oprócz pizzy w menu znajdziecie również piadinę, czyli włoski placek pszenny z rozmaitymi farszami. Delikatne sałaty oraz pyszne lody i desery. Dla spragnionych mamy oryginalne lemoniady prosto z Włoch, naturalne soki Yoga oraz najczystszą wodę mineralną na świecie Acqua Filette.

Koneserzy włoskich specjałów znajdą tutaj kompozycje z szynką Świętego Daniela, sosem truflowym lub z capraccio z czarnych trufli. Jesteśmy jedynym lokalem w Warszawie, który serwuje pizzę z jadalnym 24 karatowym złotem.

Jeśli tych parę zdań brzmi obiecująco to serdecznie zapraszam do skosztowania naszych specjałów.

Buon Appetito!

O pizzzeri
Dowiedz się

Dlaczego ludzie nas wybierają?

Pizza jest dla nas bezwarunkową miłością

Wyjątkowe Menu

Lubisz łagodne, czy pikantne? U nas każdy znajdzie coś dla siebie.

Najlepsze Składniki

99% składników, których używamy w Benvenuti Amici sprowadzamy bezpośrednio z Włoch!

Doświadczeni Pizzaiolo

Dla nas praca to przyjemność a każda pizza jest jak dzieło sztuki.

ODWIEDŹ NAS

Godziny otwarcia

Możesz zamówić online lub przyjść do nas by poczuć włoski klimat.

Poniedziałek --- Niedziela
12 : 00
22 : 15
SERDECZNIE ZAPRASZAMY!

Table Reservation